Tutustu Rahalaaksoon lapsesi kanssa

Monet lapset ajattelevat rahaa olevan käytössä rajattomasti, ja monen vanhemman mielestä on haastavaa kertoa lapselle, mitä raha oikeasti on ja mistä raha tulee.

Rahalaakso on hauska ja opetuksellinen 5-9 -vuotiaille lapsille suunniteltu pelisivusto. Sen monissa viihdyttävissä tehtävissä lapset oppivat pelaamisen ohessa paljon muun muassa siitä, kuinka rahaa voidaan hankkia ja siitä, kuinka heidän täytyy säästää voidakseen hankkia haluamansa. Tutustumalla yhdessä Rahalaaksoon sinulla on hyvät lähtökohdat keskustella rahasta lapsesi kanssa.

Pitäkää hauskaa.

Lisätietoja Rahalaaksosta  >

Mitä lapsesi löytää Rahalaaksosta?

Lue lisää  >
  • Slide 0
  • Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • Slide 4
  • Slide 5
  • Slide 6
  • Slide 7

Lapsellasi on paljon koettavaa Rahalaaksossa.

Ensimmäiseksi tarjoutuu mahdollisuus ansaita rahaa maalaamalla kaupungin portit...

… lapset voivat ansaita rahaa myös omenakojussa tai postitoimistossa…

… ja käyttää ansaitut rahat eri tavaroiden ostamiseen Pennin kaupassa

Jos lapsesi on jo vanhempi, hän voi tehdä perheelle budjetin kokonaiseksi vuodeksi...

… ja oppia, että valinnoilla on seurauksensa perheen talouteen.

Talousasioiden opettelun ohella, lapsesi voi pitää hauskaa ja tutustua hullun tiedemiehen aikakoneeseen.

Tervetuloa Rahalaaksoon!

Lisätietoja lapsista ja rahasta

Page 0

Mitä raha on?

Milloin lapset alkavat ymmärtää, mitä raha on ja mikä sen tehtävä on päivittäisessä elämässä? Milloin voit alkaa kertoa lapsellesi tavaroiden hinnoista ja siitä, onko niihin varaa ja ettei kaikkea voi aina saada tässä ja nyt? Tässä on joitakin hyviä ideoita ja vinkkejä siitä, miten voit alkaa puhua rahasta 5–7-vuotiaille lapsille.

Näin voit alkaa puhua rahasta  >

5-7-vuotiaat
Page 1

Lapsen mielenkiinnon säilyttäminen

Lapset alkavat ymmärtää 5–7 vuoden iässä, mitä raha on. He oppivat ymmärtämään, että tavarat maksavat ja että säästämällä rahaa he voivat myöhemmin ostaa kalliimpia tai parempia tavaroita. Tässä iässä lasten tulee saada kokea myös odottamisen iloa ja tavoitteen saavuttamisen onnea, kun he voivat vihdoin ostaa haluamansa asian.

Mitä tämä tarkoittaa taskurahan suhteen?  >

5-7-vuotiaat
Page 2

Rahankäytön ymmärtäminen pelaamisen ja harjoittelemisen avulla

Pienillekin lapsille voi alkaa opettaa, mistä raha tulee ja mitä rahalla voi tehdä. Äidillä ja isällä on rahaa hallussaan, joten lapsi saattaa joskus luulla, että vanhemmat ovat ehtymätön rahan lähde. Voit nyt aloittaa lapsesi perehdyttämisen talouden peruskäsitteisiin, kuten rahan arvoon ja ansaitsemisen ja säästämisen periaatteisiin.

Tässä on vinkkejä, joiden avulla lapsesi pääsee alkuun  >

5-7-vuotiaat
Page 3

"Saat sen mitä haluat"

Pelikonsoli ei ilmaannu tyhjästä, joten lapsille pitää opettaa mitä raha on ja mitä säästäminen tarkoittaa. Tämä on yksi vanhempien monista tehtävistä. Toimimme rahankäytön roolimalleina lapsillemme. Siksi lasten talousosaamisen kehittäminen on tärkeää. Se on yhtä tärkeää kuin syömään opettaminen haarukalla ja veitsellä.

Auta lastasi säästämisessä  >

8-10-vuotiaat